Shaolin Kung Fu Museum viert baanbrekende ceremonie

ZHENGZHOU, 29 maart (Xinhua) – De fundering voor het nieuwe Shaolin Kung Fu Museum werd gelegd in maart 2012 in Shaolin Kung Fu School Tagou, drie kilometer ten noordoosten van de Shaolin tempel in het centrum van de Chinese provincie Henan.

Met een totale investering van 230 miljoen yuan (36,5 miljoen US dollar), beslaat de privé-bekostigde museum zo’n 135.540 vierkante meter. Het zal de eerste in haar soort zijn.

Na voltooiing in 2014 zal het museum Kung Fu demonstraties bieden en onderzoeksprojecten opstarten ten behoeve van nieuw talent, informatie en gezondheid.

Het museum zal de ontwikkeling en betrokkenheid van de Chinese Kung Fu laten zien met teksten, foto’s, films en andere tentoonstellingen. Plannen zijn ook om internationale Kung Fu wedstrijden te organiseren en optredens te verzorgen.

Het museum zal worden gebouwd in een stijl die lijkt op de architecturen terug in de Ming en Qing dynastieën. En daarmee een aanvulling zijn op de Shaolin Tempel, zowel in stijl als functie.

“Als het museum is voltooid, zal het niet alleen buitenlandse vrienden trekken om Kung Fu te oefenen, maar ook de uitwisseling en de ontwikkeling van Kung Fu bevorderen”, zegt Cui Pei, een ambtenaar van de Chinese Kung Fu Management Center.

You might also enjoy: